Tuesday, 07.02.2023, 23:53 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

СЪВРЕМЕННО ОБУЧЕНИЕ НА МЛАДИТЕ ВОДАЧИ НА МПС В ПГ ПО ТРАНСПОРТ „ПРОФ.ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ"


  

С реализирането на проекта „Създаване на модернизирана учебна среда в Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен, гимназията си поставя :

Основна цел:

1.Осигуряване на материална база в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда чрез финансово ангажиране както на бюджетни средства, така и съфинансиране от страна на работодателите.

2.Повишаване относителният дял на трудовата и социалната реализация на завършващите професионално образование по изучавана професия. 

Специфична цел:

·   Повишаване пригодността за заетост на работната сила чрез качествени услуги в образованието  и обучението, създаване на устойчиви връзки между образованието, професионалното обучение и бизнеса.

·   Предоставяне на безплатно обучение на учениците от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен за Водач на МПС, категория „В”  на съвременни, модерни и ергономични учебни леки автомобили, съответстващи на стандартите на ЕС, с цел улесняване на прехода от училище към реална работна среда чрез  професионална ориентация в областта на транспорта.

·    Развитие на подходи и механизми за задълбочаване и оптимизиране на връзките между бизнеса и институциите за образование и обучение на регионално и местно ниво.

·   Повишаване институционалната пригодност на ПГ по транспорт като водеща институция в професионално ориентиране и обучение на учениците от Плевен и региона. Развитие на кадровия капацитет на училището за участие в Национални и международни програми и инициативи за надграждане на професионален опит, обмяна на полезни практики и опит със сродни училища от България и Европа.

·    Укрепване на връзката между обучаващата организация „Професионална гимназия по транспорт” – гр.Плевен и бизнеса в регион Плевен, в контекста на нуждите на единния Европейски трудов пазар и стандартите на страните членки   на ЕС.

  Очаквани резултати

Модернизирането и осъвременяването на автомобилния парк на Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен ще гарантира постигането на следните резултати:

1. Създаването на модернизиран Учебен център „Млад водач на МПС”  :

- като средище за качествено професионално образование и обучение на учениците в направление «Безопасно управление на МПС, култура на поведение на пътя, европейско законодателство и стандарти» .

- Подобрена МТБ - в частта – автомобилен парк, на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров”- град Плевен – нови възможности за подобряване на качеството на професионалното образование и обучение, в съответствие с европейските директиви. 

   2. Подобряване качеството на професионалното образование и обучение в съответствие с потребностите на пазара на труда, свързани с диагностиката ремонта и техническото обслужване на автотранспортната техника в  модерна материално - техническа база и реални работни условия – в сервизите партньори по проекта за целевата група от ученици от ХІ и ХІІ клас на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен и внедряването им към модула на обучение. Надграждане  знания и умения на участниците в целевата група – ученици от ПГ по транспорт, Плевен при практиките в сервизите – партньори и улесняване на прехода от училище към реална работна среда.

3. Професионална реализация и интегриране на завършващите в структурите на предприятията - партньори чрез създаване на пряка връзка между ученик и работодател. 

4. Придобиване на необходимите условия, опит и самочувствие на ПГ по транспорт за включване като приемаща страна-домакин по международни програми за обмен на ученици и преподаватели /напр. Секторна програма „Леонардо да Винчи” и „Коменски”, програма „Учене през целия живот” на ЦРЧР и др./

Партньори по проекта :

Основен партньор по съфинансирането по проект «СЪВРЕМЕННО ОБУЧЕНИЕ НА МЛАДИТЕ ВОДАЧИ НА МПС В ПГ ПО ТРАНСПОРТ „ПРОФ.ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ"» - ГРАД ПЛЕВЕН, е „МОТО ПФОЕ” ЕООД който подпомага реализирането на основните цели на проекта чрез:

· безвъзмездното предоставяне на финансови средства В РАЗМЕР НА 10000 лева;

· предоставянето на възможността, учениците от ХІ и ХІІ клас да провеждат своето обучение по производствена практика в модерна база, под ръководството на висококвалифициран персонал.

Осигурява 14 % съфинансиране по проекта.

Партньори по осигуряване на работни места за практическо обучение на учениците:

Партньор по практическо обучение ПАНЧЕВ 88 ЕООД - ПЛЕВЕН

Партньор по практическо обучение АВТОДИАГНОСТИЧЕН ПУНКТ НАЧЕВ ЕООД – ПЛЕВЕН

Предоставят своята база и капацитет за реални практики на учениците през и по време на учебната година и по време на лятната производствена практика.


 ·                     92 ученици от  ХІІ  клас на  ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – Плевен ще бъдат обучавани по кормилна практика и безопасно поведение на пътя, психология на младия водач, съвременните системи в автомобилите и икономично управление и нормативната уредба и анализ на ПТП -  в  модернизирана учебна среда - Учебен център „Млад водач на МПС”. В края на проекта се очаква учениците да се представят успешно на изпити за придобиване на свидетелство за управление на МПС - категория „В.

7  учители – специалисти  по теоретично и практическо обучение ще  повишават и надграждат своите професионални компетентности при работа с новата техника.  Поддържащата квалификация на учителите- специалисти от ПГ по транспорт, преподаватели по реда на чл.152, ал.20 и ал.21 от ЗДП, се осъществява чрез специализирани семинари , организирани от оторизирани  обучителни центрове . 

  


Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •