Wednesday, 08.02.2023, 01:21 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

Ден на розовата фланелка


    В навечерието на патронния празник на Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“, който традиционно се отбелязва с организиране на училищен кръг на Националното състезание по професии    „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“, което ще се проведе на 25 и 26 февруари в училището, на 24 февруари бе отбелязван международния ден срещу тормоза в училище, известен и като „Ден на розовата        фланелка“. Този ден се отбелязва се на всяка последна сряда от февруари месец, която тази година се пада на 24.02 като мотото за тази година е :Мъже срещу тормоза: На нас ни пука за нашите деца! Международен ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“ 

Малко история: Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски  и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.„Тогава научих, че двама души могат да си измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

 Национална кампания „Да бъдеш Баща“ призовава всички учители да поканят мъжете и момчетата, както и майките и момичетата – на 24.02. да сложат розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка  и да кажат „не“ на тормоза.

В рамките на тази инициатива , под вещото ръководство на класните ръководители учениците от 9 и 10 клас на гимназията изработиха и раздадоха на своите съученици, учители и служители на ПГ по транспорт  розови лентички с надпис „Не на тормоза ...в училище, на улицата, в Интернет”.С особен интерес бе посрещната инициативата на ученици от 11 и 12 клас за раздаване на розови балони. Организиран бе специален кът под надслов „Не на тормоза в училище“. Бяха организирани предварителни срещи с класовете  за представяне на основните форми на тормоз  и обсъждане какво всъщност е „мъжка постъпка” – обидата, подигравката или подкрепата, окуражително протегнатата ръка. Защото така започват хубавите неща – когато решиш да подкрепиш приятел, или просто човек в нужда, и задвижите нещо заедно, заговори се за него и започне да се случва в целия свят.

 

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •