Wednesday, 08.02.2023, 00:16 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

"Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС кат.В" - регионален кръг 25-26.03.2016 г.


                                               

За поредна година отборът на Професионална гимназия по транспорт„Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен се представи достойно на състезание по професиите и зае призовото трето място.  На 25 и 26 март 2016 год. в  Професионалната гимназия по механоелектротехника град Троян се проведе регионалният кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство (МПС)” – 2016 година.

Цели на състезанието:
1. Да се осигури възможност на учениците от професионалните гимназии да:
• демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила;
• изявят формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества  комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, адекватни реакции при управлението на МПС и др.
2. Да се осигури възможност на професионалните гимназии за:
• организиране на атрактивна извънкласна дейност, насочена към изграждане интереса на учениците към професията, насърчаване развитието на творческите им способности, мотивиране участието в междуучилищно сътрудничество и съревнование;
• осигуряване условия за проверка и външна оценка на постиженията на учениците;
• реализиране на активно публично-частно партньорство – обвързване на училищните
дейности с бизнес средите за издигане престижа на професията чрез прилагане на нови технологии в областта на автомобилния транспорт, обогатяване на материално-техническата база на училищата, предоставяне възможност на учениците за стипендии и за реализация в сервизи за диагностика, обслужване и ремонт, производство на части, инструменти и консумативи, в предприятия за продажби и за експлоатация на автотранспортна техника и др.

 Отборът на гимназията беше представен от:
1.Станимир Ивайлов Иванов – капитан ХІ а клас специалност Автомобилна мехатроника
2. Георги Красимиров Георгиев – ХІІ а клас специалност Автотранспортна техника
3. Николай Йорданов Димитров - ХІІ а клас специалност Автотранспортна техника
4. Цветелин Асенов Димов - ХІІ а клас специалност Автотранспортна техника
 и ръководители  на отбора инж. Даниел Симеонов и Николай Тодоров, учители по практическо обучение в гимназията
По регламент трима състезатели от всеки отбор изпълняват практически задания за автомонтьор, а  един състезател от отбор изпълнява индивидуално практическо задание за водач на МПС. Всеки състезател решава тест за оценяване теоретичното приложение на формираните в процеса на обучение знания по учебните предмети: Двигатели с вътрешно горене, Автотранспортна техника, Експлоатация на автотранспортна техника, Устройство на автомобила, Електрообзавеждане на автомобила и теоретичен тест за оценяване знания и компетентността по Безопасност на движението по пътищата.


Надпреварата при  изпълнението на практически задания за автомонтьори е в два кръга:
•    отборно – всеки състезател от отбора изпълнява всички определени практически задания;
•    индивидуално – състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор допълнително изпълнява по едно индивидуално практическо задание.
В индивидуалното практическо задание за водач на МПС участва четвъртият, предварително определен състезател от всеки отбор. Той демонстрира майсторско управление на учебен автомобил по определено състезателно трасе, включващо четири елемента.    В оспорвана надпревара с девет отбора от професионални гимназии от Северозападна и Северна централна България –V регионална група - за училищата в гр. Горна Оряховица, Стражица, Левски, Ловеч,Плевен, Свищов, Троян и Червен бряг,  отборът на ПГ по транспорт показа майсторство и професионални компетенции, желание за победа и отлично познаване тънкостите на професията и заслужено зае  призовото третото място в категорията : отборно "Най-добър млад автомонтьор" ,веднага  след отборите - домакина от Троян и Ловеч. 
Радост за отбора бе и заслуженото трето място в индивидуалната надпревара за „Най добър млад автомонтьор“ на  капитана на отбора Станимир Ивайлов Иванов-11 a клас.
Номинираните отбори и състезатели бяха удостоени с грамоти, купа и предметни награди.

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •