Tuesday, 07.02.2023, 23:32 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

"Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС кат.В" - училищен кръг 23.02.2017


На 23 февруари 2017 година в гимназията ни по традиция се проведе училищния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство (МПС)”.

Това мероприятие се превърна в демонстрация  на техническата мисъл, практическите умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила на учениците на гимназията. В рамките на два кръга – теоретичен и практически, младите възпитаници на училището с желание и хъс се бориха  за влизане в представителния отбор на ПГ по транспорт, който ще вземе участие в регионалния кръг на състезанието.

По регламент трима състезатели от всеки отбор изпълняваха практически задания за автомонтьор, а един състезател от отбор изпълни индивидуално практическо задание за водач на МПС. Всеки състезател реши тест за оценяване теоретичното приложение на формираните в процеса на обучение знания по учебните предмети: Двигатели с вътрешно горене, Автотранспортна техника, Експлоатация на автотранспортна техника, Устройство на автомобила, Електрообзавеждане на автомобила и теоретичен тест за оценяване знания и компетентността по Безопасност на движението по пътищата.

Надпреварата при изпълнението на практически задания за автомонтьори беше в два кръга:

  • отборно – всеки състезател от отбора изпълни всички определени практически задания;
  • индивидуално – състезателят с най-голям брой точки от всеки отбор допълнително изпълни по едно индивидуално практическо задание.
  • в индивидуалното практическо задание за водач на МПС участваше четвъртият, предварително определен състезател от всеки отбор. Той демонстрира майсторско управление на учебен автомобил по определено състезателно трасе, включващо четири елемента. В оспорваната надпревара 7 -те отбора от  гимназия доказаха своите качества и умения.

         

   

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •