Wednesday, 08.02.2023, 00:51 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

Лайпциг 2014 - учители


 ПРОГРАМА "УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ"

Проект "Европейски образователни стандарти в областта на интелигентните транспортни системи и на управлението на мобилността"

Основна цел на проекта е:
• придобиване на професионален опит в международна среда и подобряване компетенциите  на учителите от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” чрез внедряване на иновативни методи на обучение, трансфер на мобилни практики,  взаимствани от приемащата страна Германия.
• адаптиране спецификата на българското професионално образование към образователните системи на страните от ЕС,  чрез сравнение на образователните системи на България и Германия.
• Придобиване на знания за интелигентните транспортни системи, европейски директиви за градска мобилност и пътна безопасност и сигурност в друга европейска страна.
• прилагане на методи и форми на обучение и усвояване на механизми за планиране , управление и менъджмънт на човешките ресурси в професионалното ориентиране и образование -област "Транспорт",  чрез посещение на организации, свързани с професионалното ориентиране,  обучителни центрове за реализацията на младите хора на пазара на труда.

Периода на престой беше  2 седмици -от 6 юли  до 19 юли 2014 г. В рамките на две седмици, групата крайни ползватели усвояваха нови компетентности,както в иновативни за България специфични области - внедряване на интелигентните транспортни системи (съобразно Европейска Директива 2010/40/ЕС),  така и практики за качествен мениджмънт и управление на професионалното образование , обучение и професионално ориентиране - посещения на 16 държавни/обществени институции, обучителни центрове и центрове за градска мобилност, ИТС, логистика , автомобилни заводи в град Лайпциг и Дрезден .Основни инструменти за квалификация бяха: семинари, работни срещи, обмяна опит и иновационни практики, тренинги, дискусии, презентации.
Наш приемащ партньор бе организацията Визамар , Лайпциг - неправителствена , непартийна организация, работеща като образователна и информационна институция, с богат опит в Програмата "Леонардо да Винчи", която осигури мястото за настаняване, вкл. закуска и вечеря,локален транспорт, културна програма, тюторинг.
По време на престоя участниците можаха също да задълбочат техните интеркултурни компетенции. Германската култура и традиции, както и историята и настоящото развитие на тези градове бяха представени на групата в организирани обиколки в Лайпциг и Дрезден и екскурзия през уикенда до Берлин.Те видяха най – важните забележителности на всеки град и и научиха повече за тяхното историческо минало и архитектурни забележителности. 

Посетени институции:Саксонска Агенция за образование, Обучителен център на LVB; City-Tunnel, компанията за градското метро, Завод на BMW; AWV Обучителен център за транспорт Лайпциг; Логистичнен център на DHL; Автомобилен център; Обл. служба за транспорт (LASuV), Център за пътна информация;MDR; TÜV Rheinland–Об.център; АерогараЛайпциг-Хале; Zurek-Spedition; Музей на градския транспорт Да Каппо; DEKRА; Визамар.
Всеки работен ден съдържаше мин. 6 астрономически часа модулно тематично обучение в институции/организации.
 

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •