Wednesday, 08.02.2023, 00:51 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

Най-добър техник в машиностроенето - 2017 г.


На 10 и 11 март 2017 год. в град Горна Оряховица се проведе  Национален кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето”. Домакин на надпреварата за седемнадесети път е ПТГ „Васил Левски”.
По време на официалното откриване на състезанието заместник-министър Мария Гайдарова прочете поздравителен адрес от името на министъра на образованието проф. Николай Денков. Гости на националната надпревара бяха и инж. Розалия Личева, началник на РУО – Велико Търново, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”, представители на технически университети от страната.
Учениците решаваха тест от 40 въпроса и две приложни задачи. След проверка, комисия определи  най-добрите в индивидуалната и отборна надпревара. 
Отборът на Професионалната гимназия по транспорт, гр. Плевен беше представен от учениците Георги Цветелинов Дилчев – 12 клас; Веселин Дамянов Василев – 10 клас; Детелин Искренов Цоков – 10 клас.
Ръководители на отбора бяха: инж. Катя Владова Ралчева – старши учител и инж. Найден Цаков Найденов – Зам. Директор по учебно – производствената дейност.
За пореден път училището доказа, че качественото образование и професионална квалификация се свежда не само до усвояване на знания и умения, но и до развитие на личността чрез създаване на условия за изява на нейните творчески и индивидуални способности  и доказване чрез успешно участие в състезанията по професиите.
За гордост на учители и ученици, в оспорваната надпревара, отборът на Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – град Плевен се класира на призовото Второ място (сред участващи  42 отбора на професионални гимназии) , а ученикът - Георги Цветелинов Дилчев, 12 клас,  грабна заслужено Третото място – индивидуално класиране (участващи над 90 ученици - състезатели от цяла България) . Победителите в надпреварата получиха купа, медали и награди от МОН, Фондация „Милен Григоров”, техническите университети и спонсори. За отличното си представяне в състезанието учениците- състезатели ще получат сертификати за прием без приемен изпит в Техническите университети в страната.
Докато учениците решаваха своите задания, представителите на професионалните гимназии и технически университети, заедно с гостите имаха възможността да дискутират бъдещето на професионалното образование в България. Заместник-министър Гайдарова увери, че министерството е решено да наблегне на дуалната система за образование и работа. Тя подчерта, че е много важно да се чуе гласът на бизнеса и приемът да се съобрази с потребностите на индустрията в съответните региони. 

 

 

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •