Wednesday, 08.02.2023, 00:55 Добре дошли Guest | RSS
Професионална гимназия по транспорт
"Проф. Цветан Лазаров"
Сайт меню
Нашата анкета
Защо ходиш на училище?
Total of answers: 504
Статистики

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Вход във форума

Приз "Кристален еделвайс" 2015


  

От 19 до 21 юни 2015 г. учениците от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – град Плевен взеха участие в национален преглед - финал на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс”, проведен на язовир „Копринка” -  гр. Казанлък. Присъстваха отбори от Туристически дружества и училища от цяла България. С участието си учениците от ПГТ – Плевен представиха и Туристическо дружество „Кайлъшка долина” – град Плевен.

Целта на проведения преглед е да пропагандира туристическото движение, да съдейства за създаване на навици за практикуване на видовете туризъм, да се проверят физическите, техническите и морално-волевите качества на участниците.

Учениците от ПГТ - Плевен взеха участие в следните състезателни дисциплини:

  • теглене на въже;
  • опъване на палатка за време;
  • стрелба с лък;
  • игра „Познавам ли моята България”, включваща разпознаване на макети на туристически обекти, поставянето им на картата на България и представяне на природните, културните и туристически ресурси на родния край;
  • майсторско управление на велосипед;
  • изграждане на палатъчен лагер.

Състезанията по отделните дисциплини преминаха изключително емоционално, с голям хъс и желание за победа за всеки един от отборите.

В резултат на добрата си подготовка, учениците от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров”  се представиха достойно и завоюваха призови места:

  • І  място в състезанието по теглене на въже- младша възраст ;
  • ІІ място в състезанието по теглене на въже- старша възраст ;

Победителите - ученици от 8 и 10 клас на училището бяха удостоени с  грамоти и купи за представяне и участие.

„Учениците се готвиха упорито и с голямо желание. Отделяха от свободното си време и с радост и желание се включваха в подготвителните дейности. Пребиваването по време на състезанието е сред природата, устройване на бивак, нощувка на палатки са сред едни от най-емоционалните елементи на тридневното състезание. И естествено - времето се „погрижи” да усетим тръпката , както от веселите и много щури моменти под жаркото слънце, така и трудностите при дъждовното време. Но нашите момчета и момичета за пореден път показаха висок дух, издръжливост и желание за победа – споделиха г-жа Галина Кирилова и г-жа Роза Иванова, учителки в ПГТ – Плевен и ръководители на групата. Благодарни сме и на Туристическо дружество „Кайлъшка долина” – град Плевен, което подкрепи с материали и съвети нашите участници и за пореден път показа, че туристическото движение има своето място и сред съвременните млади хора.

 

 

 

 

Търси
Календар
«  February 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Приятели на сайта
  •